1dagskoopjes.nl
elke dag nieuwe aanbiedingen


Dagaanbiedingen, dagacties, of zoals wij ze noemen: 1dagskoopjes! Iedere dag verzamelen we voor jou de beste deals van webwinkels zoals iBOOD, Groupon, VakantieVeilingen, Wehkamp en nog vele andere en bundelen deze in jouw persoonlijke aanbiedingen overzicht!

Elke dag aanbiedingen in je mail:

Voordeel bij Marktplaats Aanbieding
Voordeel bij Marktplaats Aanbieding

Voordeel bij Marktplaats Aanbieding

Elke dag vind je op Marktplaats Aanbieding heel veel goeie aanbiedingen. Wat dacht je van gratis producten, gadgets, decoratie, gezondheidsproducten, kleding en nog veel meer? Ga snel naar Marktplaats Aanbieding!

meer info

iBOOD BOX: alles wat je altijd al hebt willen weten

iBOOD BOX: alles wat je altijd al hebt willen weten

Tijdens elke iBOOD Hunt worden wij van 1dagskoopjes altijd weer overspoeld met vragen over de beruchte iBOOD BOX. De bezoekers van onze iBOOD HUNT chat, stellen vaak vragen zoals: Wat is de iBOOD BOX, wat zit er in deze kartonnen doos, wat is de waarde en hoe laat komt er eentje? Om voor eens en altijd je brandende vragen te beantwoorden en onduidelijkheden weg te nemen, is er nu dit artikel. Naast alle antwoorden op je vragen, geven we ook nog een aantal waardevolle tips, die de kans om een iBOOD box te scoren aanzienlijk vergroten!

Inhoudsopgave

Wat is de iBOOD box?

de iBOOD BOX iBOOD (afkorting van Internet's Best Online Offer Daily) is een bedrijf dat elke dag een aanbieding heeft. Deze aanbieding is 24 uur geldig, en daarna niet meer te bestellen. In het verleden was de iBOOD box een van deze dagaanbiedingen. Het is kort gezegd een bruine kartonnen doos waarvan de inhoud onbekend is, en waar je een bepaald bedrag voor moet betalen. In de praktijk komt het er op neer dat het een doos is waarin een aantal producten zitten die de originele betaalde waarde ver overstijgen. Je krijgt dus altijd een goeie deal.

Tegenwoordig worden deze mysterieuze dozen aangeboden tijdens de inmiddels beroemde en beruchte iBOOD HUNTs. Deze worden een paar keer per jaar gehouden en ze worden enkele dagen van tevoren aangekondigd. Dit gebeurt meestal via een email, als je een account hebt en je op de nieuwsbrief geabonneerd bent. Je kunt ook op de hoogte blijven via hun de social media kanalen zoals Facebook of Twitter pagina, daarnaast kun je je abonneren op de 1dagskoopjes nieuwsbrief en ons volgen op Facebook en Twitter. Wij houden je natuurlijk ook altijd op de hoogte. Dat er een HUNT is wil nog niet altijd zeggen dat er ook daadwerkelijk een boxen wordt aangeboden, er zijn namelijk ook evenementen geweest zonder.

Hunt aankondiging via e-mail

Hoe is deze doos van iBOOD ontstaan?

Op 15 september 2006 verscheen om twaalf uur ‘s nachts de 1 year anniversary de iBOOD Box. Deze kartonnen doos werd aangeboden ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van het bedrijf. Je had de mogelijkheid een doos kopen, zonder van tevoren te weten wat er in zou zitten en of het je inleg überhaupt wel waard was. Dit kartonnen omhulsel kostte destijds slechts € 9,95 en er zaten spullen in zoals een grote kaars met 100 branduren, pakjes kauwgom, kortingsbonnen, printpapier en tijdschriften. Maar ook duurdere spullen zoals slaapzakken, headsets, DVD spelers, externe harde schijven, elektrische tandenborstels en MP3 spelers waren in deze verrassingsdoos te vinden. Een erg leuk artikel over hoe het er destijds aan toeging en wat er in de boxen zat kun je hier lezen.

Op 1 januari 2007 werd de zogenaamde "New years Eve limited iBOOD BOX" aangeboden voor € 49,95. Het was toen echt limited, omdat er maar 100 van beschikbaar waren. Door de overweldigende belangstelling konden de servers niet alle verzoeken verwerken. Een dag later werd er een bericht geplaatst op het forum met uitleg over de gevolgen van de enthousiaste reactie van de jagers die een doos wilden bemachtigen. In deze dozen zaten spullen zoals een draadloze headset, een USB stick, een alarmklok en zelfs een Philips DVD 160 GB recorder.

Hunt aankondiging via e-mail


Op 11 maart 2007 verscheen er tot ieders verbazing zelfs een bruine iBOOD enveloppe als dagaanbieding, de prijs was € 14,95 en er waren 2000 enveloppen beschikbaar. Zoals verwacht waren ook deze binnen een mum van tijd uitverkocht. Het concept van een doos kopen zonder de inhoud te weten sloeg al snel aan bij een groot publiek.

Is de iBOOD box nep of een hoax?

Het is door verschillende factoren erg moeilijk die mysterieuze doos tijdens een Hunt te bemachtigen, waardoor sommige mensen denken dat het slechts een fabeltje is. Alleen is het beslist geen hoax. We weten van veel mensen in de 1dagskoopjes HUNT chat dat ze tijdens de HUNTs boxen hebben weten te bemachtigen. Ook de berichten op het forum van Tweakers zijn hier bewijs van en uiteraard vind je in onze unboxing blogs een grote hoeveelheid dozen. Ook is het enkele van onze crewleden gelukt om hem te bemachtigen, maar we grijpen vooral heel vaak mis. Als het jou - ondanks de kleine kans - dan toch lukt om er eentje te scoren, ben je een echte geluksvogel.

Wat is de iBOOD HUNT

blauwe zwaailichten Normaal gesproken heeft iBOOD slechts één aanbieding per 24 uur. Tijdens de HUNT die 1, 2 of zelfs 3 dagen kan duren, is het anders, de aanbiedingen volgen elkaar dan namelijk in een hoog tempo op! Er verschijnen blauwe zwaailampen op de website en een voorraadindicator in de vorm van een blauwe balk, die de voorraad van een aanbieding aangeeft. De blauwe balk loopt 'leeg' en geeft aan hoeveel procent van de voorraad van het huidige product nog beschikbaar is. Zodra een product is uitverkocht - dat kan al binnen een paar seconden zijn - verschijnt direct de volgende aanbieding. Of een aanbieding snel is uitverkocht, hangt natuurlijk af van de populariteit en de prijs van een product. Wanneer een aanbieding niet zo populair is, staat dezelfde aanbieding soms wat langer op de pagina. Dit duurt over het algemeen maximaal 15 minuten. Wanneer de box voorbij komt, is deze vrijwel altijd binnen een paar seconden uitverkocht! Wees er dus snel bij!

iBOOD website tijdens de HUNT

Hoe koop ik een iBOOD box

Je koopt de beruchte doos van iBOOD door - wanneer deze wordt aangeboden - zo snel mogelijk op de Ik neem er een! knop te klikken. Weet wel dat er in dezelfde seconde nog eens duizenden andere mensen hetzelfde doen. De kans dat je er daadwerkelijk één kunt kopen is dus vrij klein! Zorg er in ieder geval voor dat je van tevoren al bent ingelogd. Nog een gouden tip is om alvast alle adresgegevens van te voren te hebben ingevuld bij Mijn account gegevens te vinden onder 'Mijn iBOOD' op hun website.

Mocht je één van de gelukkigen zijn die op de 'account gegevens' pagina terecht komt en waarvan de adresgegevens al zijn ingevuld, klik dan snel onderaan de pagina op 'Ga door' en selecteer vervolgens een betaalmethode (optioneel een ander afleveradres). Je kunt kiezen voor iDEAL of Sofortbanking, het is ook mogelijk om te betalen met een Mastercard of VISA creditcard.

Vroeger was Paypal de snelste betaalmethode, maar deze wordt nu niet meer aangeboden. Nu is dit iDEAL, maar hierbij moet je altijd wel eerst als extra handeling je eigen bank selecteren. Klik vervolgens op plaats je bestelling en als je eenmaal op het betaalscherm bent aangekomen, ben je er redelijk zeker van dat je hem ook werkelijk hebt weten te bemachtigen. Doorloop het betaalproces binnen 15 minuten en je ontvangt een betaalbevestiging. Het komt wel eens voor dat je bestelling wel is betaald, maar niet is geregistreerd en er dus geen bestelbevestiging wordt ontvangen. Mocht dit je overkomen, neem dan contact op met de klantenservice, want in de meeste gevallen krijg je er dan gewoon eentje toegestuurd.

LET OP! Tegenwoordig hanteert iBOOD de volgende regel: Maximaal 1 BOX per adres en/of 1 per persoon en/of 1 per account. Lukt het je om er meer te bestellen, dan worden deze geannuleerd.

Wat kost de iBOOD box?

De prijzen zijn erg divers, maar de trend op dit moment is dat er steeds duurdere varianten worden aangeboden. Tweaker Tronic maakte er een overzichtelijk lijstje van dat we hebben aangevuld met alle gegevens tot en met juli 2014. Voor een gedetailleerd overzicht kijk je hier

Aantal iBOOD Prijs
30 € 99,95
12 € 49,95
9 € 39,99
5 € 149,95
4 € 29,95
2 € 99,96
2 € 89,95
1 € 59.95
1 € 40,95
1 € 39,95
1 € 24,95

Zoals je kunt zien de variant van €99,95 het meest aangeboden en werden er in mindere mate goedkopere dozen aangeboden. Je weet alleen dus nooit wat je kunt verwachten! Zit er verschil in wat je krijgt voor deze prijzen? Lees verder over wat 'ie waard is!

Komt er een iBOOD BOX, en zo ja, hoe laat dan?

Of en hoe laat er een doos langskomt, is één van de best bewaarde geheimen van iBOOD. Niemand weet van tevoren óf en wanneer er ééntje zal komen. Hij kan echt op elk moment verschijnen, net na de start van de HUNT, midden in de nacht of vlak voor het einde. Het is dus niet te voorspellen wanneer die doos komt, hou dus de 1dagskoopjes HUNT pagina altijd goed in de gaten!

iBOOD Hunt Instant (voorheen Reloader)

1dagskoopjes.nl heeft speciaal voor de iBOOD HUNT een pagina ontwikkeld die er helemaal op gericht is de HUNT zo leuk en gezellig mogelijk te laten zijn. Zo hoef je bijvoorbeeld niet langer op F5 te drukken om de pagina te verversen, en zo je kans om een box te bemachtigen aanzienlijk vergroten. We hebben namelijk een page-reloader ontwikkeld, die de aanbiedingen in real-time oftewel direct, zonder vertraging ververst.

HUNT website van 1dagskoopjes

Verder heb je hier de mogelijkheid om met mede-HUNTers en de beheerders van 1dagskoopjes.nl tot in de late uurtjes te chatten, vragen te stellen en met ananassen te smijten. Daarnaast vind je hier ook de geschiedenis pagina, waar je een overzicht kunt vinden van de aanbiedingen die tijdens de HUNT voorbij zijn gekomen bekijken. Om het allemaal nog makkelijker te maken spelen we geluid af wanneer er een nieuwe aanbieding begint. Je kunt zelf bepalen of je een geluid wilt horen, en het soort geluid. Zo kun je kiezen uit 'de bel van een ijscowagen', een toeter, een explosie of een brandalarm. Je kunt dus gerust even weg van je computer of laptop, zolang het volume maar luid genoeg staat!

Hoeveel iBOOD boxen zijn er beschikbaar tijdens een HUNT?

De precieze getallen zijn geheimen van iBOOD. Tijdens sommige HUNTs worden er op de chat aanwijzingen gegeven over hoeveel boxen er komen of geweest zijn. Dit liep uiteen van een paar honderd tot een paar duizend. Wij vermoeden dat het hoogste aantal ooit tijdens een HUNT net onder de 2000 ligt. Het totale aantal dozen per hunt wordt niet in een keer aangeboden, maar vaak in etappes. Dan maak je dus op verschillende momenten kans, maar de aantallen zijn beperkt. Zorg dat je dus niks mist tijdens een hunt!

Dozen inpakken bij DocData

Wat zit er in de iBOOD box?

Het best bewaarde geheim is toch wel wat er in die bruine doos zit. Het is nooit hetzelfde, maar wees gerust, je krijgt je investering altijd terug. Onze unboxing artikelen laten zien dat je soms het dubbele, maar soms ook het tien- of dertienvoudige aan waarde in artikelen ontvangt!

iBOOD box van Wietsee

Bovenstaande box is bemachtigd door Wietsee, en bevatte onder andere een Dell Laptop een ASUS Nexus 7 en een Blackberry Playbook. Voor een bedrag van slechts € 99,95 en had een waarde van meer dan € 1100!

Wat zal er in jouw doos zitten? Het kan van alles zijn van een kaartspel tot een laptop en van een tijdschrift tot een tablet. Bekijk hier wat andere mensen erin hadden.

Wat is die doos waard?

Kort door de bocht: minimaal je inlegwaarde. Vaak is de inhoud van de box tussen het dubbele en dertienvoudige van de aanschafwaarde waard. Je weet alleen nooit wat er in gaat zitten, dus de waarde hangt af van wat die iBOOD medewerker in die doos heeft gestopt. Bij de HUNT van mei 2014 hadden sommige met een waarde van bijna €1000!

iBOOD box van famous

Deze box werd in februari 2014 bemachtigd door gebruiker famous. De waarde van deze items is maar liefst € 1067! Ook deze doos kostte maar €99,95!

Zijn er elke Hunt iBOOD boxen?

Bij het merendeel van de HUNTs zijn boxen voorbij gekomen, hoewel het een aantal keren is voorgekomen dat er geen enkele is opgedoken. Vaak zijn er wel subtiele aanwijzingen als ze mogelijk worden aangeboden; denk aan bijvoorbeeld een klein fotootje van een doos in de aankondigingsnieuwsbrief of een tip op Facebook of Twitter.

Aankondiging van box op facebook

Hoe groot/zwaar is de iBOOD box en wat betekent dit?

Op onder andere het Tweakers forum plaatsen leden, nadat ze de verzendgegevens hebben ontvangen, vaak informatie over de maten en het gewicht van hun doos met onbekende inhoud. Natuurlijk wordt er dan druk gespeculeerd over de mogelijke inhoud. We hebben inmiddels al heel veel verschillende dozen de revue zien passeren en deze informatie is dan ook moeilijk te voorspellen. Je kunt ervan uitgaan dat de doos qua afmetingen (lengte x breedte x hoogte) ongeveer zit tussen 65x46x37cm en 84x62x59cm en het gewicht ergens zal liggen tussen de 6 en 30 kg. Als je een lichte box hebt, betekent dat niet dat deze weinig waard is. Een iPad weegt bijvoorbeeld niet zo veel, en een set speakers kan gemakkelijk 20 kilo wegen. Er heeft ook wel eens strooizout in een aantal boxen gezeten wat behoorlijk bepalend was voor het gewicht maar niet voor de waarde! Laat je dus verrassen!

Je kunt deze gedetailleerde informatie zelf opzoeken op de PostNL pagina zodra je het "Je iBOOD bestelling XXXXXXX is verzonden" mailtje hebt ontvangen. In dit mailtje staat namelijk het Track & Trace nummer dat je nodig hebt om de status en informatie over je box op te zoeken.

Weet iBOOD precies wat er in elke box zit?

Hier is lang onduidelijkheid over geweest maar we weten inmiddels zeker dat dit wel het geval is. Op iedere doos staat namelijk een uniek nummer geschreven, meestal op één van de flappen aan de binnenkant en de klantenservice vraagt naar dit nummer als er bijvoorbeeld problemen zijn met een item uit de doos of wanneer je de doos bijvoorbeeld wilt retourneren.

Worden de boxen van te voren of na een Hunt gemaakt?

Elke HUNT is er wel iemand die roept dat de boxen pas gemaakt worden na afloop van de HUNT en dat ze dan zouden worden gevuld met alle "rotzooi" die ze niet verkocht kregen. Vanuit iBOOD is bevestigd dat alle verrassingsdozen voorafgaand aan de Hunt worden gevuld, soms al enkele weken van te voren. Dat dit waar is, blijkt ook wel uit de mooie exemplaren die er altijd weer tussen zitten, zoals hieronder van gebruiker Hazory. Vaak zijn ze ook gevuld met producten die niet eens tijdens de Hunt zijn aangeboden.

De buit van Hazory

Met als knallers een Ecovacs Deebot D73 robotstofzuiger en een Asus Transformer Pad Prime TF201.

Wat was het duurste product ooit in een iBOOD box?

Voor zover wij hebben kunnen nagaan is het duurste artikel dat ooit in een box heeft gezeten een Thecus SMB - Tower N7700PRO V2 NAS Server die op dat moment in de winkel € 700 kostte! Dat was een flinke buit voor gebruiker T-ri! Mocht je een nog duurder product weten dat ooit in een (misschien wel jouw?!) iemand heeft bemachtigd dan horen we dat graag via ons contactformulier.

Wat was de meest waardevolle Box?

Om jullie een indruk te geven wat de meest royaal gevulde dozen zijn geweest van de afgelopen HUNTs, hebben we er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

De meest waardevolle box is in dit artikel al genoemd, dit was de box van Famous, welke maar liefst € 1036 waard was!

Zitten er alleen maar nieuwe producten in de iBOOD box?

Hoewel er vaak veel nieuwe (gesealde) spullen in zitten, kun je ook goederen aantreffen met een beschadigde verpakking of die al een keertje zijn geopend. Dit is vaak omdat ze zijn geretourneerd of refurbished zijn door de fabrikant. Hierbij zijn ze gerepareerd tot nieuwstaat. Soms vind je artikelen waarvan de originele verpakking helemaal ontbreekt - wat niet zo erg is als het om een Nexus 7 tablet gaat!

Scripts en vals spelen

Laten we hier heel duidelijk over zijn: Het gebruiken van een script om een box te kunnen scoren is niet toegestaan en wij van 1dagskoopjes.nl vinden dit zelf ook niet eerlijk. We zullen dan ook niet verder ingaan op, hoe je een script kunt gebruiken en waar je ze kunt vinden of hoe je zelf een script kunt maken. Wat wel belangrijk is om te weten dat indien je gebruik maakt van een script en iBOOD daar achter komt, ze je bestelling kunnen annuleren of je zelfs voor de duur van de HUNT kunnen bannen.

Om het de scripters en valsspelers moeilijk te maken, wordt er tijdens een hunt gebruik gemaakt van CAPTCHA’s. Deze worden alleen maar ingezet wanneer er een box wordt aangeboden en is bedoeld om echte mensen van scripts te onderscheiden. De iBOOD CAPTCHA is een donker vierkantje in een afbeelding waar je op moet klikken om verder te kunnen gaan. Manieren die wel mogen om je kansen te vergroten zijn bijvoorbeeld op meerdere apparaten tegelijkertijd inloggen, dus bijvoorbeeld op je laptop, smartphone of tablet.

Wil je op een eerlijke manier zoveel mogelijk kans maken op kijk dan naar onze tips en maak gebruik van onze speciale hunt website. Deze is vaak net iets sneller met het weergeven van de nieuwe aanbiedingen en die extra tijdwinst komt natuurlijk goed van pas wanneer er ineens een BOX op je scherm verschijnt!

Zit er garantie op de iBOOD box?

Conform de Nederlandse wetgeving mag je de box in zijn volledigheid binnen 14 dagen retour sturen, nadat je contact hebt gehad met de iBOOD klantenservice of een service verzoek hebt ingediend via mijn iBOOD. Zijn er producten defect of niet compleet, neem dan altijd eerst contact op met de klantenservice, zodat zij een passende oplossing voor je kunnen vinden. Op alle producten zit een garantietermijn van 1 maand, mocht een product na deze periode stuk gaan kun je altijd nog contact opnemen met de fabrikant en daar een service verzoek aanvragen.

Wat is een iBOOD Box unboxing

Een box unboxing is letterlijk 'het ontdoen van de doos.' Dit is waar de gelukkigen die een doos wisten te bemachtigen laten zien wat er in zat. Bekijk hieronder de meest recente unboxings!

Wil je nog meer leuke foto's en filmpjes zien, kijk dan op Pinterest of op YouTube

Hebben jullie nog tips om een box te scoren?

  • Gebruik onze 1DK HUNT pagina - deze toont de deals vaak net iets sneller
  • Log vooraf in met je iBOOD account
  • Vul vooraf alle profielgegevens in
  • Gebruik een snelle (lichte) browser zoals Google Chrome of Firefox
  • Gebruik bedraad internet indien mogelijk
  • Plaats je aanwijzer/ vinger op "Ik neem er een!" zodra het geluid van een verlopen deal te horen is.
  • Zorg dat je de avond voor de HUNT goed geslapen hebt

Sharing is caring:comments powered by Disqus

Gerelateerde iBOOD box en hunt artikelen

Unboxing iBOOD Hunt Februari 2016

Bekijk de inhoud van de boxen van de februari 2016 hunt - lees verder

Unboxing iBOOD Hunt Mei 2014

Bekijk de inhoud van de boxen van de mei 2014 hunt - lees verder

Ananas-selfies iBOOD Hunt Mei 2014

Wie won die pizza met een gekke ananasfoto? - lees verder

Unboxing iBOOD Hunt Februari 2014

Bekijk de inhoud van de boxen van de februari 2014 hunt - lees verder

Unboxing iBOOD Hunt November 2013

Bekijk de inhoud van de boxen van de november 2013 hunt - lees verder

Terugblik iBOOD Hunt November 2013

Een terugblik op de november 2013 hunt - lees verder

Unboxing iBOOD Hunt Augustus 2013

Bekijk de inhoud van de boxen van de augustus 2013 hunt - lees verder

Unboxing iBOOD Hunt Mei 2013

Bekijk de inhoud van de boxen van de mei 2013 hunt - lees verder

Unboxing iBOOD Hunt Februari 2013

Bekijk de inhoud van de boxen van februari 2013 hunt - lees verder

Terugblik iBOOD Hunt Februari 2013

Een terugblik op de februari 2013 hunt - lees verder